Vintage



Eskiler ne kadar güzel değil mi? Ne bileyim yaşanmışlıkları,şarkıları,en sevdiğim ise kıyafetleri...aslında onları bu kadar güzel yapan yaşanmamış olması bilemiyorum. Yani bizim yaşamamız mı? Bilmiyorum isterdim sanırım o dönemlerde yaşamak. Nasıl mı kabarık elbiselerim ve şemsiyelerimle mesela. Laf aramızda turuncuyu çok kullandığımdan biraz uçarı gözükebilirdim....ama sizde aynı düşünmüyor musunuz? Vintage sizde sevmiyor musunuz herşeyin eskisi daha kaliteli ve güzel. :)



Eski tatlarda nice güzel günler....

 



Yorumlar

  1. BU KIYAFETLER EVET ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR AMA BU KIYAFETLERİN GİYİLDİĞİ ZAMANLARDA BUNLARI SADECE ÇOK ZENGİNLER, SOYLULAR GİYERMİŞ Kİ ONLAR ÇOK KÜÇÜK BİR AZINLIK. ÇOĞUNLUK OLAN HALKIN İSE NE BANYO YAPMAKTAN HABERİ VARDI NE TUVALET KAVRAMI VARDI ONLAR İÇİN. FAKİRLİK, CAHİLLİK VE PİSLİK İÇİNDE YASAYAN BİR BATI TOPLUMU VAR GEÇMİŞTE...

    YanıtlaSil
  2. evet sizde haklısınız ama hani o komşuluk ilişkileri samimiyet içtenlik sizcede güzel değil miydi? Aynı sofrada yiyen buyuk aileler. Ben çok öncesi demiyorum aslında 40lar 50ler tüketilen çok çünku onlar olsa ne güzel olurdu
    :) değil mi?

    YanıtlaSil
  3. EVET TEKNOLOJİNİN OLMADIĞI ZAMANLARDA İNSANLAR BİLG YA DA TV LA DEĞİL BİRBİRİYLE İLGİLENİR , BİRLİKTE OLURMUŞ MECBUREN :) SAMİMİYETİN VE İYİ NİYETLERİN OLDUĞU BÜYÜK AİLELER ELBETTE ÇOK GÜZELMİŞ AMA DÜŞÜNSENİZE BİR DE KISKANÇLIK, OLUMSUZ ORTAM VE SADECE ERKEKLERİN SÖZÜNÜN GEÇTİĞİ BÜYÜK BİR AİLEYE GELİN OLDUĞUNUZU. BENİM DE AKLIMA HEP BU GELİR, NİNELERİMİZ MESELA KÜÇÜCÜK EVLENMİŞLER KAYNANA EVİNİN HİZMETÇİSİ OLMUŞLAR.. Bİ YANDAN TARLA İŞLERİ Bİ YANDAN TÜM İŞLER ELDE YAPILIYOR, Bİ TARAFTA DA O KADAR YETİŞKİN İNSANIN KARNI DOYACAK SONRA ÇOCUKLAR..

    BİLİYO MUSUNUZ ASLINDA BU KADAR KARAMSAR DEĞİLİMDİR TEK SUÇLUSU ŞU RESİMLER, BİZİM GEÇMİŞİMİZİN KIYAFETLERİ OLSA BU HALE GELMEZDİM SANKİ.. AFEDERSİNİZ :)

    YanıtlaSil
  4. Aslında çok haklısın. Sayende farklı bakış açısıyla tanıştım,seninle tamıştım.
    Haklısın o zamanın zorlukları zorunluluklarının ağırlığı çok. Ne bileyim bizim kadar söz hakkı olmayan bir kadın topluluğu var ayrıca. Bunlarda hem fikiriz. Ben sadece o tüketilmeyen güzelliklerin özlemiydi belki merağı. Sen başka açısıyla tanıştırdın beni iyi ki de yazdın fikrini çok teşekkür ederim :) affedilecek değil teşekkür edinilecek birşey bu. Sesli düşünmen.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Hadi fikrini paylaş :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pizza Locale

Tuğba Ünsal'ın müthiş seçimleri