ERKEK OKURLARIM İÇİN İŞTE GÜZEL ÖNERİLER

 
1) Kesinlikle gömleğin vücudunuza tam oturmasına dikkat edin eğer gömlek vücudunuza tam oturmuyorsa vücudunuzu küçük gösterebilir
2) Özellikle ofis ortamında giyilecekse gardırobunda mutlaka Beyaz, açık mavi ve siyah gömlek alternatiflere önem verilmeli diğer renkleri dışarıda tercih etmeliyiz diğer renklerdeki gömlekler iş yerinde giyilecekse süveter ile tercih edilebilir tabi mevsim en azından yaz olmaması gerekir.
3)Kışın yünlü yazın keten kumaşlar tercih edilmeli
4)Kısa ve şişmansanız özel dikim gömlekler sizi daha şık gösterebilir
5)Kravat takmayacaksanız tüm yakanızdaki düğmeleri iliklemeyin rahip gibi görünürsünüz
6) Giydiğiniz gömlek üzerine ceket giyecekseniz kısa kollu gömlekleri tercih etmeyin
7)İş yerlerinde gömleği pantolonunuzdan dışarı çıkartmayın
8)Ütü derdi olmayan yeni bir gömlek türü yok ama saten kumaştan üretildiği için sağlıklı değil seçim size kalmış

İşte şimdikilerde sizler için ALTIN kurallar ;

1. Ayakkabı ve Kemer uyumunu asla bozma! 
Esasında bu çok bilinen basit bir kuraldır. Bildiğimiz geleneksel renkler olan kahverengi ve siyahın dışına fazla çıkmamak en iyisidir. Fazla renklilik uyumu bozar ve bazen sizi komik bir duruma düşürebilir.  Genel olarak spor ayakkabı ve kot pantolon giyiniyorsanız size deri kemer tercih etmenizi öneririm. Bu sizi daha spor gösterecektir. Kumaş ve kanvas pantolon tercihinizse size pantolon askılığı önerebilirim. Bu sizi biraz ciddi, biraz sevecen ve biraz da aile babası olarak gösterecektir. Eğer jartiyer giyme gibi bir alışkanlığınız var sa lütfen bu yazıyı okumayı burda bırakın, lakin size uygun bir yazı değil.
2. Kravatlar ve Gömleklerin uyumu
Kravat seçimi aslında çok önemlidir. Kravat sadece gömleğe uygun değil, aynı zamanda kişini karakterine ve giyilen mekanada uyum göstermelidir. Aynı renklerde veya birbirine yakın renklerdeki kravatlar neredeyse herkesin üzerinde var. Sokaklar bu tarz uyumda gezen insanlarla dolu. Bana göre kravat gömleğe göre her zaman bir adım önde olmalı. Farklı tasarımları mutlaka dolabınızda bulundurun.
3. Çoraplar…
Eğer amacınız bir maço gibi görünmekse ilk tercihiniz kesinlikle beyaz çorap olmalı. Ama yok ben bir beyefendi olacağım diyorsanız klasik siyah veya koyu renklerden vaz geçilmemeli…  Tabi ki çoraplarınızı seçerken pantolonunuzun rengine de bakmak gerekir. Eğer jean, kot tarzı bir şey giyiniyorsanız beyaz havlu çorap giyebilirsiniz ama siz yinede onları halı saha maçlarınıza saklayın.
4. Saatler
Her centilmen erkeğin kolunda olması gereken aksesuardır saatler. Bakın kolunuzda diyorum cebinizde falan değil. saatler artık basit bir zaman aracı değil aynı zamanda güzel birer aksesuardır. Bana göre en az 1-2 saat edinin. Biri mutlaka spor olsun. Takım elbisenize saatiniz kesinlikle olmalı. Yoksa şık davetler de kolunuzdaki spor saat biraz komik kaçabilir. Klasik giyimlerde gümüş kaplamalı saatiniz sizi daha asil gösterecektir. Diğer günlerde ise spor tarz dijital saatler hoş duracaktır.
5.Gözlük
Kendinizi ifade etmenizi sağlayan bir aksesuardır Gözlük.  Yüzünüzün şeklini tamamlayan bir gözlük sizin için dışarıda her zaman bir artı olacaktır. Hele ki güzel bir güneş gözlüğü vazgeçilmez bir aksesuardır. Hemen çıkın bir gözlükcüye dalın tâki size en yakışan gözlüğü bulana kadar durmayın..
  
Ve uzun boylu beyler için öneriler (1.80 ve üstü);

1.cisi asla boyuna çizgili kıyafetler giymeyeceğinizi düşünmeyin sadece kalın ve çok dikkat çekici olmamasına önem verin.Ayrıca kendinden çizgili kumaşlarıda tercih edebilirsiniz.
2. eğer gövde bacaklarınınızın oranlı durmasını isterseniz kurvaze ceket tercih edebilirsiniz hatta göbek sorununuz yok ise 3 düğme tercih edebilirsiniz.Ama tek düğme çok daha iyi durmasını sağlayabilir.
3. ise eğer bacaklarınız gövdenize oranla uzun duruyorsa duble paça(kıvrık gibi duran) pantolon tercih edin.
4. maddemiz ise bence en önemlisi boyunuz uzun olduğuna göre ayaklarınız da uzundur bu sebeple asla sivri burun duran yada sivri burun ayakkabı tercih etmeyin hatta uzak durun.
kurvaze ceket 








 Şimdilik önerilerimiz bu kadar ;) Moda erkeklerde de vardır unutmayın.!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pizza Locale

Tuğba Ünsal'ın müthiş seçimleri