Zayıflama zamanıı :))

Şimdi araştırırken sizlerlede paylaşmak istedim.Zayıflamaya karar verdiğim şu an itibariyle sizlerden destek bekliyorum.Şimdi bulduğum özel içerikler :)
Denesek olur ya :))






Kiraz Sapı - Mucize Zayıflama Bitkisi

Kirazı hepimiz biliyoruz ve genelde pahalı bir meyve olmasına rağmen ucuzladığı zaman halkımız daha sık tüketebiliyor. Bu meyvenin faydaları saymakla bitmez. Peki kurutulmuş kiraz sapının vücuttaki zehirli maddelerin ve ödemlerin atılmasında oldukça yardımcı olduğunu, su atılmasıyla beraber de aynı zamanda zayıflamaya yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? Kiraz sapı özellikle idrar yolları enfeksiyonlarında idrar sökücü olarak kullanılabilir. Bizim konumuz zayıflama programı olduğu için size güzel bir tarif. Profesor Ahmet Maranki'den doğal ve şifalı bitkilerden oluşan kiraz sapı çayı tarifi.

Malzeme listesi :

30 gr ayrık kökü,
30 gr mısır püskülü
30 gr arpa,
15-20 tane kiraz sapı

Hazırlanışı: 1 kilo suda yukarıdaki malzemeleri ekleyerek 10 dakika kaynatalım. Soğuduktan sonra süzerek posasını atalım. Suyunu bir günde tüketmek gerekiyor. Üşenmeden hep taze hazırlamalayız ertesi gün için. İçine biraz limon ve bal karıştırabilirsiniz, tabii ki balda abartıya kaçmadan. 
Ayrık kökü, mısır püskülü, arpa gibi malzemeleri aktar ya da doğal bitki satan şifa dükkanlarından rahatlıkla bulabilirsiniz. Ayrıca bir not olarak hayatımızda meyve sebzeyi kesinlikle ihmal etmememiz lazım. 

Süper Hızlı Meyve Sebze Diyet Programı

En etkili hızlı kilo verme yöntemlerinden birisi de haftalık meyve sebze diyetidir. Diğer diyetlere göre yapılması daha kolaydır çünkü genelde insanlar meyve sebzeyi çok severler ve bazı günler istenildiği kadar meyve sebze yenebilmesi iradesi zayıf kişiler için de bir avantajdır. Kısaca aşağıda günlük porsiyonları yazıyorum. Bu diyet ile hedefimiz günlük 1000 Kcal'i geçmemek ve bu diyet programı ile toplamda haftada 3,4 kilo civarı kaybedeceksiniz.
Dikkat etmeniz nokta bu diyetle beraber hergün en az 4 bardak su tüketmeniz. Sodayı pek fazla önermiyoruz. En fazla 7 gün uygulanır ve çeşitli baharatlar, biraz tuz ve diğer salata bitkileri sirke ekleyebilirsiniz. 
Günlük Diyet Menü Listesi
1. Gün : Muz gibi yüksek kalorililer hariç istediğini kadar meyve.
2.Gün : İstediğiniz kadar sebze yemeği (Patates hariç) Meyve de almıyorsunuz bugün.
3.Gün : İstenildiği kadar sebze ve meyve yiyebilirsiniz. (Patates ve muz türü kalorili besinler hariç)
4.Gün : 5 muz, 5 bardak süt. (Sanırım muzu özlediniz :) İşte bugün size bir ödül
5.Gün : Haşlanmış sebze, ufak bir parça ızgara biftek, tavuk veya balık gibi beyaz et
6.Gün : Çiğ sebze (Tercihe göre havuç, kereviz, domates vs. İsterseniz bunları karıştırıp salata da yapabilirsiniz)2 tane ufak biftek ızgarada
7.Gün : Haşlanmış sebze (Patetes yok), bizim meşhur ızgara biftek, beyaz et
İşte bu kadar. Başardınız. Şu anda 4 kiloya yakın bir kilo vermiş olmanız lazım. Unutmadan sağlığınız herşeyden önce gelir. Programa uygun olmayan sağlıksız aşırı diyetlerden kaçının. En iyisi ise tabiki uzman diyet doktorundan yardım alarak zayıflamak. 

Şişmanlık Hakkında Bilmeniz Gereken Sağlık Bilgileri

Bilimsel olarak tanımını yaparsak, vücudun aldığı kalori miktarının yakılan kalori miktarının üzerine çıkması sonucu oluşan vücuttaki yağ miktarının yaş, cinsiyet ve boya göre belirlenmiş standartların üzerine çıkmasıdır. Ayrıca tıbbi literatürde obezite veya obesite olarak da adlandırılmaktadır. Belli bir kilodan yukarısı şişmanlıktır diye kestirme bir tanım yapamayız. Bu konuda yukarıdaki parametrelere göre bir hesaplama yapılması gerekir. İsterseniz siz de hemen hesaplayabilirsiniz.
Şişmanlığın nedenlerinden önce hemen zararlarını belirtelim. Temel olarak psikolojik toplumsal ve fiziksel olarak ikiye ayırabiliriz bu istenmeyen durumları. Psikolojik faktörler maalesef toplumun da bakış açısına bağlı olarak kişide yaralar açmaktadır. Uygun kıyafet bulamamak, mayo giymekten kaçınmak, toplumsal alanlarda çok boy gösterememek, beğenilmeme kaynaklı kendine güvensizlik şişman kişilerde görülen en yaygın davranış örnekleridir. Fiziksel zararlar ise inanılmaz derecede fazladır. Hipertansiyon, kalp rahatsızlıklar, çabuk yaşlanma, şeker hastalıkları, hareketsizliğe bağlı olarak gelişen eklem ve kas hastalıkları, romatizma, karaciğer hastalıkları, basur, erkeklerde iktidarsızlık, nefes darlığı ve varisler sadece listedeki en belirgin örneklerdir. 
Şunu unutmamak lazım ki şişmanlık bir hastalıktır ve diğer hastalıklar gibi de uygun yöntemlerle tedavi edilebilir. Kişinin öncelikle bunu kabul edip ona göre kendini sürekli motive ederek kendisine uygun görülen diyet programını ve spor faaliyetlerini aksatmaması gerekir. Şişmanlıkla savaşta galip gelmenin tek yolu kişinin bu konuda gösterdiği inanç ve gayrettir aslında.
Ben kişisel olarak Uzman Doktor Dilara Koçak'ın günlük beslenme ve diyet programını tavsiye edebilirim. Hergün cep telefonuyla diyet listesi mesaj olarak gönderildiği ve kişiye özel hazırlandığı için oldukça motive edici ve kişiler üzerindeki başarı oranı kanıtlanmış. 

Sağlık Tavsiyeleri - Çiğ mi pişirilmiş besin mi?

Sağlıklı beslenme ile ilgilenen hemen herkesin aklına takılan sorulardan bir tanesidir bu? Aslında çiğ ya da pişmiş diye kesin bir cevap veremeyiz. Her besin için ayrı ayrı ele almak gerekir. Bazı temel gıdalar için açıklayalım o zaman.
  • İlginç gelebilir ama mesela domates licopen isminde süper bir antioksidan ve kanser önleyen bir madde içeriyor. Bu maddenin gücü ısıtıldığı zaman en az 3 katına çıkabiliyor. Bu durumda yüksek ısıda pişirilmiş domates salçası ve ketçap kanseri önlemede etkili. Yemeklerinizde her zaman kullanınız.
  • Köklü sebzeler çok iyi pişirilmeli, bunun tersi olarak yapraklı sebzeler ise çiğ yenmeli ya da az su ile kısa süreli olarak pişirilmelidir.
  • Vücudun en önemli ihtiyaç duyduğu besin maddelerinden olan folik asit kabakta çok bulunur. Çiğ ya da az pişmiş yenmelidir. Ayrıca haşlanmış kabakta karoten etkisini gösterir ki bu da çok etkili bir antioksidandır. 
  • Maydanoz ve biber gibi zengin C vitamini kaynakları çiğ tüketilmelidir. 
  • Yine ilginç bir detay verelim. Patlıcan ve patateste vücuda zararlı bazı toksik maddeler vardır. Çok iyi pişirerek bu maddeleri etkisiz hale getirebiliriz.
  • Kemiksiz et yüksek ateşte ve kısa sürede, tavuk but orta ateşte veya fırında, tavuk göğsü ise uzun süre ve çok pişirilmelidir.
  • Balık çok süper bir besindir. Haşlama ızgara ve buğulaması özellikle yararlıdır.
  • Makarna ve pilavı çok fazla pişirmeye gerek yoktur. Ayrıca vitamin kaybına uğratırsınız.
  • En yararlı yumurta türü se rafadandır. Çünkü uzun süre pişen yumurtada bulunan bir madde besin değerlerini yok ediyor. 
Düzenli ve sağlıklı yaşamın en önemli noktaları doğru beslenme, aşırı kilo almama ve düzenli egzersizdir. Bu noktaları hiçbir zaman gözardı etmeyelim. Herkese sağlıklı günler.
Rejime başlamadan önce, kilo tartılıp kaydedilmelidir. Hafta­da 1 kez aynı gün ve saatte aynı kıyafetle tartılmak yeterlidir. Daha sık tartılmanın faydası yoktur. Günlük kilo farkları ve oynamaları her iki yönde de (azalma ya da çoğalma şeklinde) gerçekleşebilir.
· İdeal kiloya, günlük gıda planlamasına uyarak erişilir. Fazla porsiyon yenmesi zayıflamayı zorlaştırır.
· Mutfak terazisi, porsiyon miktarının ayarlanmasına yardımcı olur.
· Yiyecekleri seçerken, et, yumurta ve diğer hayvansal ürünler­deki kolesterol ve doymuş yağ miktarının yüksek olduğunu düşünmek doğru olur. Hayvan etleri yerine balık, tavuk eti tercih edilmeli, yumurta için de ölçü konmalıdır (haftada 1 yumurta). Sebze, meyve ve tahıl grupları belirtilen miktarlar­da yenmelidir.
· Kısıtlı diyetteki kişi, çok acıktığı zaman, meyve ya da sebze grubundan 1 porsiyon daha fazla yiyebilir.
· Yemeğin az tuzlu olmasına özen gösterilmeli ve yemeklerin tadına bakmadan tuz serpilmemelidir.
· Günde 8 bardak su içmek unutulmamalıdır.
· Egzersizler, perhiz ile birlikte başlamalıdır.
· Rejim boyunca multivitamin almak uygun olur.
· Hastalık halinde bünyenin kalori gereksinimi artar. Bu gün­lerde diyete 200-300 kalori eklenmelidir.
· Her şeyden önemlisi, alışkanlık haline gelmiş yemek yeme şeklinden vazgeçmelidir. Kazanılan iyi bir beslenme alışkan­lığı, kilo sorununu tamamen ortadan kaldırır.


Tabiki Ebru Şallı olmadan olmaz. Göbek eritmek için ; 
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pizza Locale

Tuğba Ünsal'ın müthiş seçimleri